Actief

Fietsen

Fietsen is, zoals bekend een gezonde en sportieve activiteit voor jong en oud. Al fietsend door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden kan men niet alleen meer van de omgeving zien, maar vooral ook beleven, zeker voor hen met oog voor detail. Men komt door  prachtige polder en pittoreske dorpen. Onderweg zijn er de nodige bezienswaardigheden, zoals molens of (kaas) boerderijen etc. Mede daardoor  komen jaarlijks vele fietsers en wandelaars naar onze omgeving om de schoonheid van deze streek te ontdekken. De ‘routeplanners’ hebben ook voor 2009 de mooiste fiets- en wandelroutes uitgestippeld, waarbij ze zo veel mogelijk rekening hebben gehouden met de wensen van het fietsende publiek. Onderweg zijn er voldoende mogelikjheden om iets te drinken, te eten of te bezichtigen.

De rivier de lek die al kronkelend door Nederland zijn water loost, nodigt uit voor een fiestocht . De weidse uitzichten over de dorpen, weilanden en bossen. Soms heb je de wind tegen, dan weer in de rug het is fassinerend. Op vele plaatsen zijn fietspaden door de polders aangelegd van dorp naar dorp of stad. Een netwerk van fietsroutes is gerealiseerd. Een ware verbetering ten opzichte van jaren geleden. Langs de camping lopen de volgende routes:
Vijfheerenlandenroute,
Oeverlandroute L F7aMaastricht219 km,
L F7 b OeverlandrouteAlkmaar 131km,
L F9b NAP route, LF9a NAProute

Wandelen in de natuur

De omgevig is bij uitstek geschikt om wandelend van de rust en de natuur te genieten.Over de camping lopen 2 wandelroutes en wel Schaapskooipad West en Oost (5 km,12 km) Verder zijn in de directe omgeving een keur van wandelroutes uitgezet door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden  zoals: Avelingenroute, Tienwegroute, Zouweroute, Goudriaanroute, Kinderdijkpad, Blokweerroute, Oudalblasroute, Rondje Papendrecht, Ooievaarspad, Arkelpad en Gorcumspad.   

Sportvissen

Omdat de ligging van de camping direct aan het Merwedekanaal is gesitueerd kunnen sportvissers naar hartelust hun hobby uitoefenen.